søndag 1. august 2010

En ny måned sykmeldt


Ja,i dag starter jeg på enda en måned med sykmelding. Å jeg skal bruke denne måneden godt til å finne ut hva jeg tåler og ikke tåler.

Før jeg var til legen sist nå,så hadde jeg gått med skritt teller på meg,å det kan se ut som det er rundt 1000-1500 skritt om dagen som er tingen for meg.Hadde et par dager med 3000 skritt,å det resulterte i sengeleie i flere dager etterpå. Å det ønsker jeg ikke å ha.
Legen synes det var en glimrende ide å få testet seg selv på,så han sa at det burde jeg begynne med fast fremover. Så fra i morgen blir det skritt teller igjen:-)

Det neste jeg skal prøve meg på er kostholdet. Vekta flyr oppover,å fortsetter det i dette tempoet så blir jeg kule rund til jul. Jeg gikk ned 7 kilo fra november til februar. Mye skyldtes alle magesmertene jeg hadde. Var ikke sjans å putte noe mat i munnen før smertene kom,å de var ikke til å holde ut. Vet ikke hva som skjedde,men plutselig så kunne jeg spise normalt igjen, å fra mars til nå har jeg godt opp de 7 kiloene + hele 3 nye. Grøsser bare med tanken.
Så nå skal brødet byttes ut med knekkebrød og jeg skal heller spise kveldsmat fremfor sjokolade og potetgull.
Noen form for trim kan jeg ikke ha,for da blir jeg sykere. Så her blir det kun noen små endringer i kosten fremover.

For å finne en normal døgnryttme skal jeg teste ut når jeg må stå opp og når jeg må komme meg i seng. Har nemelig hørt at det er viktig med faste rutiner.

Phju,det blir mye å holde styr på fremover,men jeg håper jo at det vil gi resultater på sikt da. Å for å holde en oversikt så blir det greit å skrive det ned i bloggen. Må nok ha en notis bok tilgjenngelig også, for det er ikke hver dag jeg er i form til blogge. Å da kan det jo være kjekt å skrive det inn i boka først.

Nå må fingre,håndled,syn og hode få litt fred kjenner jeg. For dette tar virkelig på.
Nå skal resten av dagen nytes med bursdagsfeiring for 13åringen. Hipp,hipp hurra for dagen som var i går.

4 kommentarer:

 1. Vil bare ønske deg lykke til på veien mot å bli frisk. Håper denne bloggen kan hjelpe deg. Jeg har jo hørt om mange som har ME, men vet egentlig ikke så mye om det. Derfor var det interresant å lese den infoen du la inn. Det må være en vanskelig sykdom, særlig når en som deg har barn. Sender deg mange gode ønsker og tanker, klem fra Marit Johanne

  SvarSlett
 2. Takk for det Marit Johanne. Det som gjør det så vanskelig er at den er så uforutsigbar. Formen kan variere flere ganger om dagen, å jeg greier ikke å finne en rytme. Håper det skal hjelpe på å skrive ned litt om hvordan jeg har det til en hver tid,så kanskje jeg finner et mønster når jeg blar meg tilbake her.
  Å,det er helt klart vanskelig når man har barn. Heldigvis begynner de å skjønne at jeg er i dårligform,men at det ikke vises på meg.
  Fint at infoen var interresant for deg.

  SvarSlett
 3. Ønsker deg lykke til og ser frem til å lære mer om sykdommen din gjennom denne bloggen :) Håper det går rette veien for deg!

  SvarSlett
 4. Største utfordringen er vel å lære å "gire" ned. Ikke enkelt for en småbarnsmor- synes du prioritere riktig med å bruke all energi på barn og håper helseverden også skjønner at det er det beste og at du får det og ikke " tvinges" i jobb. Har en venninde med samme diagnose- har hatt den siden 2007. Hun øver seg enda med å akspetere ROLIG tempo.. Lykke til videre for deg, virker veldig nyttig de små tester du tar med deg selv f.eks stegteller. Og støtter deg i bruk av blogg for å hjelpe å konkretisere og se hva som skjer. Jeg brukte det under min slankeprosess i fjor da jeg gikk ned 40 kg( uten sammenligning) og det var til stor hjelp for å holde fokus, motivasjon og til kartlegging:)Sender deg en stor oppmuntringsklem:)

  SvarSlett