mandag 20. september 2010

Du verden så mye 15 dager uten mann og barn utgjør på formen

Dette var bilde som møtte meg utenfor behandlingsrommet;-)


Huff det er stykkt å si det,men det har vært helt fantastisk å bare være meg. Den første uka tenkte jeg ikke stort på noen som helst. Bare holdt fokuset på meg selv,å gjøre det jeg selv ville til en hver tid. Andre uka ble jeg mer flakkende,å begynte å lengt hjem igjen.

Formen har vært så bra, å jeg begynte å få dårlig samvittighet for at jeg ikke brukte de gode dagene sammen med familien min isteden.

Jeg har gått å fått behandling på det gamle instituttet i Igalo (Monte negro). Mange normenn blir sendt via Rikshospitalet til det nye instituttet,å da får de dekt reise,opphold og behandling. Ettersom jeg reiste på eget vis fikk jeg behandling kun på det lokale stedet. I utganngspunktet tar de ikke inn utlendinger der som ikke kan språket,men jeg fikk med meg mammaen min på lege undersøkelsen den første dagen som tolk.

Legen ordnet et helse kort på meg,å satte opp anbefalte behandlinger. Så for min del så ble det varm leire for bein og ledd, å massasje for ømme rygg/nakkemuskler.
Jeg ønsket å gå annenhver dag på behandling ettersom jeg vet at jeg blir så ufattelig sliten om jeg skal gjøre noe hver dag. Legen var ikke enig,å ville at jeg skulle komme til behandling hver dag,så fikk vi heller vurdere underveis om det var nødvending med endringer.

Det gikk over all forventning,å jeg gjennomførte den opprinelige planen:-)

Dagen startet med at jeg skulle legge med ned på en seng full av varm leire på ca 42grader. Så ble jeg pakket inn i plast å avsluttet med to tykke ullpledd oppå der igjen. Slik lå jeg i 15-20min. Å jeg svetta som en gris. Det var faktisk ganske behagelig å ligge der i varmen uten å kunne røre på seg,å jeg sovnet rett som det var.

Leira de bruker blir tatt opp fra havet,å fraktet inn til sentrene. Den er kjent for å ha helsebringende effekt pga mye mineraler. Det var til og med en nyhetsending fra Igalo om akkurat det der mens jeg var der.Å mange reiser dit for å få hjelp til muskel og ledd plager.

Massasjen jeg fikk var også fantastisk god. Å hun hadde mye å jobbe med for å si det slik. Jeg skjønner ikke hvordan hun fant alle de kulene i skuldre og nakken jeg altså.
Jeg vet at jeg skal få meg noen runder til fysioterapaut her hjemme også,for da får jeg løsst opp stramme muskler,å jeg slipper unna en del smerter.

Det er kun 2 dager at jeg har vært plaget med sterke hodesmerter og muskel og leddvondt mens jeg var der,å det er jo helt fantastisk. Å bare en dag som jeg sov døgnet rundt. Det er jo som en drøm hele greia.

Ikke har jeg vært svimmel heller,å kvalm var jeg kun på hjemreise dagen,å det var for at jeg var dønn sliten av å reise.

Det eneste som har "plaget meg" er all prikkingen i hender og fingre.Jeg dovner bort,å mister følelse og kraft. Å selvfølgelig har jeg hatt noen dager med ømme ledd og muskler,men ikke på langt nær slik jeg er vant til.

Jeg har rett og slett storkost meg,å er så glad for at jeg tok denne runden. Det har vært deilig å se at jeg faktisk kan fungere normalt. Nå gjenstår det bare å fungere normalt med familien,å så til slutt fungere så normalt at jeg kan begynne å jobbe igjen. Det ser jeg veldig frem til.

1 kommentar:

  1. Herlig! Ønsker deg lykke til fremover :) Har lurt på hvordan det har gått med deg, og det er fint å se at du er på plass igjen i litt bedre form! :)

    SvarSlett