onsdag 13. oktober 2010

Riga er en fantastisk by

Nå har jeg kommet hjem fra en 4 dagers tur til Riga. Vi hadde planleggingsdagene på jobb der. Vi besøkte to barnehager,å fikk sett hvordan de drives i Riga.

Det var en smule forskjell kan man si. Det var også rimelig dyrt å ha barn i en privat barnehage. Det kostet faktisk en månedslønn. Sukk...jeg er glad vi har en så lav makspris i Norge som gjør at vi faktisk kan sende ungene i barnehagen uten å telle på hver krone.
De kommunale barnehagene var gratis,men de måtte betale for mat og aktivteter som kunst,idrett,engelsk osv
Vi hadde også en 3timers byvandring,hvor vi fikk sett og hørt mye historie fra byen. Fantastisk fin tur,å det blir noe helt annet å gå sammen med noen som forteller litt historie rundt de forskjellige bygningene og stedene vi travet rundt på.

Jeg prøvde så godt jeg kunne å hente inn den Latviske stemningen,å det fikk jeg til en viss grad ved å gå på det lokale markedet,samt at jeg satt i parken å bare nøt synet,lukta og lydene fra de innfødte. Jeg koste meg mest når jeg fikk vandre alene rundt i byen,å bare ta inn det som opptok meg. Jeg er ingen shopper,men jeg prøvde meg på flere kjøpesenter,å det er mye å handle for de shoppe gale. Selv så begynner jeg å kaldsvette,blir svimmel,hjerte galopperer i hundre og blir rett og slett dårlig av det.

Jeg fant noen få garnbutikker,men hørte at resten av kollegaene mine at det var et par butikker på hvert kjøpesenter,samt de butikkene jeg fant som lå som enkelt butikker.

Jeg fikk kjøpt noe håndarbeid,men brydde meg ikke om å kjøpe med meg noe særlig garn denne gangen.

Så det ble 2 par sokker og et par votter til meg,Selma fikk et par sokker.

Jeg skal tilbake til Riga,for den byen må bare oppleves i freden og roden.

Formen var ganske så skral på torsdagen etter den lange dagen med reising og barnehagebesøk. Jeg hadde skikkelig kroppsvondt,å en del smerter i ledd etter flyturen. Merkelig at jeg skal reagere slk altså. Etter et par tabletter så blei det litt bedre,men det var jammen meg godt å ta kveld.

Dagen etter var jeg i fin form igjen,men kjente at byvandringa tok på. Merket det godt i lårmusklene,å konsentrasjonen var vanskelig å holde på topp. Følte at mye av informasjonen gikk inn det ene øret og ut av det andre.
Jeg dro rett på spa etterpå,å det var deilig å kunne slappe helt av. Jeg fikk aromaterapi massasje,å det var fantastisk deilig. Jeg kjente at hun traff på noen ømme punkt i nakke og skuldre,å angrett på at jeg ikke heller hadde valgt en ordentlig massasje for å løsne opp litt baki der.
Jeg valgte en oppkvikkende massasje,mens de andre tok en avslappningsmassasje,men hadde jeg gjort det hadde jeg nok tatt tidlig kveld. I steden var jeg full av energi,å koste meg til tidlig morgen.

Lørdagen blei en sove dag merkelig nok;-) Å utpå dagen gikk jeg bare rundt å koste meg i Riga. Satt litt i parken og strikka,å bare slappet helt av.

Søndagen ble også en tussig dag med mye tabletter og vondter som gjorde at jeg var en meget stille Maria. Jeg trekker meg bort fra omverden,å vil helst verken synes eller høres når jeg har vondt. Vil jo ikke klage,å lage sur stemning og at folk skal synes synd på meg.

Det var fantastisk deilig å komme seg hjem igjen.

3 kommentarer:

 1. Så bra at du fikk opplev fantastiske Riga!
  Men d e itj bare bare å vær på tur når`n itj e frisk så æ skjønne at du syns d va godt å kom hjæm.
  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 2. Marianne Andersen16. august 2011 kl. 18:18

  Hei! Var dere på studietur med barnehagen? Vi planlegger studietur til Riga med vår barnehage. Husker du hva barnehagene dere besøkte heter, og hvordan dere kom i kontakt med dem?

  mvh
  Marianne :)

  SvarSlett
 3. Desverre husker jeg ikke det,men om du sender meg en mail så kan vi ta det derfra.
  marvalso@online.no

  SvarSlett