onsdag 2. februar 2011

Jeg burde ikke ha øsnket meg friske barn til uka;-)

Selma var full av feber på mandagen,så hun ble sendt hjem tidlig på mandag. Å hun er fortsatt hjemme,å klager på vondt i magen og det ene øret. Hun hangler på 3dje uka nå med surkling,snørr og nysing. Så det er nok en liten influensa eller muligens RS viruset. Det herjer rundt på avdelinga hennes,å flere småttiser har fått det påvist.

Sebastian ble sendt hjem fra skolen i går,med mage og hode vondt,å Mathias er hjemme i dag,føler seg kvalm og febersyk,men har ikke feber.

Jeg er ganske så sliten selv også,så det her var ikke noe særlig å få på toppen akkurat. Kenneth kan ikke ta seg fri fra jobb i uka her heller,ettersom kollegaen hans har fri hele uka. Å han kan ikke ha to vikarer til å drive familiebarnehagen. Så da er det bare å bite tennene sammen,å gjøre det beste utav det.

I går kveld kom jeg meg på strikkekafe,men måtte dra hjem etter 1 time. Formen var elendig,å det viste jeg jo,men man vil jo så gjerne prøve å komme seg ut. Hadde håpet at det var lettere å være på strikkekafe noen timer,enn å være hjemme med hele hurven.
Så feil kan man altså ta,så Kenneth kom å hentet meg rundt kl.18
Det var magesmerter og tåkesynet som var mest dominerende i går. Om det kom av at jeg var ekstremt sliten,eller at jeg spiste en bit med hvetebrød er ikke godt å vite.

Jeg skal jo ikke ha hvetemel,men det pleier å gå fint med litt innimellom. Hm..det var bare å finne frem varmeputa når jeg kom hjem,å prøve å døyve smertetoppene. Kenneth dro på butikken for å finne peppermynte te,men det greide han ikke å oppdrive. Selges ikke det i Norge?
I Serbia og MonteNegro brukes peppermynte te som medisin for magesmerter,oppkast og diaré,så jeg har brukt å kjøpt med meg masse te hjem. Nå har jeg vært tom en god stund,så jeg spøker med Kenneth om at jeg må ta meg en tur til Serbia snart.

I dag er formen bedre,å hadde jeg vært hjemme alene i dag,så hadde jeg nok dratt på yoga trening på 3T
Jeg har nemlig litt lyst til å se om det kan gi meg litt energi. Har hørt at man bør trene opp den indre muskulaturen for at ikke kroppen skal bruke de små musklene for å holde seg oppreist.
De er ikke laget for å være utholdende,å derfor blir man ekstremt sliten.

Syns det hørtes så logisk ut,å har lyst til å prøve det ut. Det er time hver onsdag formiddag,så jeg håper at formen blir bra nok til det fremover nå.

Jeg fikk papirer fra NAV i går,å det ser ut som jeg er innvilget AAP i ett år,med mulig arbeidstrening fra 1mai. Tenk om jeg greier å bli så bra frem til mai at jeg kan begynne litt på jobb igjen da. Det hadde virkelig vært lykke. Man blir ganske så isolert når man er kronisk syk,å man lenkter etter å bli bedre så man har overskudd til å være sosial om ikke annet.

Nei,nå kom Selma inn,hun har vært en snartur ut med Kenneth og ungene. Virker som hun ble litt sliten av det,for nå ligger hun i fanget mitt her.

6 kommentarer:

 1. Jeg har funnet peppermynte-te, Lipton har en type i noen store butikker, f eks Meny på Solsiden, og muligens noen Coop Mega-butikker. Se her: http://torisamoris.blogspot.com/2010/09/mynte-te.html (nr. 3 fra øverst) og her: http://www.lipton.com/be_fr/Lipton%20Thés%20verts-2,207.aspx

  SvarSlett
 2. Tusen takk Synnøve. Da skal jeg sjekke solsiden og Mega.

  I dag prøvde jeg meg med peppermynte dråper fra apoteket oppi vannet. Ikke like godt,men mulig det funker på sikt.

  SvarSlett
 3. Heia!
  Æ har kjøpt peppermynte-te på Helios i Prinsensgata.
  Ønske dokker rikti god bedring:-)

  SvarSlett
 4. Hei,

  Jeg fant bloggen(e) dine for et par uker siden, og synes det er koselig å følge med på det du strikker og syr. Så koselig at du faktisk orker å holde på med dette! Og så synes jeg det er fryktelig trist å lese om hva folk kan få seg til å skrive/si! Det er virkelig umodnet og uomtenksomt!!! ME er jo en sykdom ikke mange kan noe om, og man "ser" jo kanskje ikke syk ut, men det er ikke opp til andre å bedømme om du er syk eller ikke. Jeg håper virkelig at folk slutter å skrive sånne ting til deg. Hvis de ikke kan si noe positivt, så la for guds skyld være å si noe! Det mener i hvert fall jeg! Det er jo kjempeviktig at du kan bruke energien din på familien, i stedet for å gruble over ekle kommentarer.

  Ønsker i alle fall hele familien god bedring, og håper at du også blir frisk etter hvert! :)

  Nå har ikke jeg lest så mange av de tidligere innleggene dine, så jeg vet ikke så mye om kostholdet ditt etc, men har du prøvd lavkarbo-kosthold? Ser du skriver at du ikke kan ha hvetemel, men hva med andre karbohydrater? Vet om mange som har blitt kvitt veldig mange plager ved å endre kostholdet... selv har jeg gjort det for å gå ned i vekt, men jeg vet at det har stor innvirkning på mange andre "plager". Det kan være værdt et forsøk, hvis du ikke har prøvd. Det kan jo være at det kan være med på å øke energinivået ditt. Det finnes i alle fall masse blogger om LCHF, så det er lett å finne informasjon. :)

  Ha en riktig god helg, og håper du får en fin dag!!

  Hilsen Kjersti

  SvarSlett
 5. Kjersti,tusen takk for gode ord,å for et godt tips. Jeg skal sjekke ut lavkarbo,å se om det kan være noe for meg.

  SvarSlett
 6. Hei igjen Maria,

  Leste akkurat på lenabeatrice.net om en MS-pasient som lever lavkarbo og som er symptomfri... kanskje det kan ha noe av samme effekten på ME? Man kan jo håpe :)
  Ha en kjempefin uke!

  Kjersti

  SvarSlett